Ekstra sikkerhet ved valglokalene i Nice

Sikkerhetsberedskapen er skyhøy i Frankrike på valgdagen og over 50.000 politi og soldater er ute i gatene for å sørge for sikkerheten. På bildet patruljerer en gruppe soldater i en gate i Paris. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Bystyret i Nice har innført flere ekstra sikkerhetstiltak i forbindelse med søndagens presidentvalg. 

Det skriver Francebleu , ifølge NRK.

– Nice utplasserer private sikkerhetsvakter som en forsterkning til politiet ved byens 252 valglokaler, opplyser Christian Estrosi, som er leder for regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Lederne for valgfunksjonærene ved hvert valglokale har i tillegg en alarmknapp som kan brukes for å varsle direkte til et overvåkingssenter, sier Estrosi.

Flere enn 50.000 politi og soldater sørger for sikkerheten over hele Frankrike under den første runden i det franske presidentvalget. I tillegg er 7.000 soldater mobilisert for å patruljere.

Landets etterretningstjenester jobber i det skjulte, og politiets innsatsstyrker er i beredskap, opplyser statsminister Bernard Cazeneuve.

– Her har vi sperret dører, slik at man ikke kommer inn fra flere kanter, sier direktør Olivier Guyot i byen Châlons-en-Champagne til fransk tv.