En av fire sier de i liten grad er representert på Stortinget

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Les mer Lukk

Hver fjerde nordmann føler i ganske eller svært liten grad at deres meninger og verdier er representert på Stortinget, ifølge spørreundersøkelse. 

10 prosent av de i alt 1.000 personene Respons Analyse har spurt på vegne av Aftenposten og Adressa sier de i svært liten grad føler seg representert på Stortinget, mens 16 prosent sier de i ganske liten grad er representert.

Til sammen 28 prosent sier de i svært stor grad eller ganske stor grad føler seg representert.

Ifølge undersøkelsen er det i liten grad variasjoner mellom by og land. 29 prosent av de fra bygda sier de føler seg i liten grad representert, mot 24 prosent fra storbykommunene.

Fordelt på partiene er det Sp-, Frp, KrF- og Rødt-velgere som i minst grad føler seg representert. Misnøyen er naturlig nok størst blant Rødt-velgerne, ettersom partiet ikke har representanter på Stortinget.

Samtidig føler flere at de i større grad er representert i mediene enn i Stortinget, noe som overrasker Universitetet i Bergen-professor og statsviter Frank Aarebrot.

– Det skjer mens det diskuteres at mediene er i krise og at de blir færre journalister. Samtidig er det ikke noen krise meningsmessig på Stortinget, sier han.

Frp-, Sp- og KrF-velgere er de som i størst grad er misfornøyde med mediedekningen, mens SV- og Venstre-velgerne er mest fornøyd.