Trump kan ansette svigersønn som seniorrådgiver

Ivanka Trump, datteren av Donald Trump, snakker med sin ektemann Jared Kushner unner innsettelsesseremonien. Kushner er juridisk godkjent som Trumps seniorrådgiver. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Washington (NTB-DPA): USAs president Donald Trump kan ansette sin svigersønn Jared Kushner som en av sine viktigste rådgivere. Ifølge landets justisdepartement gjelder ikke loven om nepotisme.

Loven er ikke til hinder for å utnevne slekt og venner, fordi begrensningene som legges på presidenten ikke omfatter staben ved Det hvite hus, skriver justisdepartementet i juridisk betraktning. Dermed er Kushner juridisk godkjent som seniorrådgiver for sin svigerfar.

Trump utnevnte den 36 år gamle ektemannen til datteren Ivanka tidligere i måneden. Han skal samarbeide nært med Trumps stabssjef Reince Priebus og seniorrådgiver Stephen Bannon, heter det i en kunngjøring fra Trumps team. Kushner har valgt å ikke motta lønn når han jobber i administrasjonen.

Kushner er gift med den påtroppende presidentens datter Ivanka Trump. Han hadde en sentral rolle i valgkampen og er selv sønn til en eiendomsmilliardær. Han er også eiendomsutvikler og utgiver av magasinet New York Observer. (©NTB)