Brasiliansk venstrefløy vil felle Temer

Brasils president Michel Temer har fått et mistillitsforslag mot seg. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Brasília (NTB-DPA-Ritzau): Parlamentsmedlemmer på venstresiden i Brasil har levert et mistillitsforslag mot president Michel Temer.

Bak mistillitsforslaget står medlemmer av sosialistpartiet og arbeiderpartiet i Brasil som beskylder Temer for korrupsjon. Beskyldningene går på at Michel Temer skal ha presset en tidligere kulturminister til å godkjenne et byggeprosjekt.

Marcela Calero, som gikk av som kulturminister for ti dager siden, har fortalt politiet at Temer presset ham til å lette på byggerestriksjoner i en historisk del av byen Salvador de Bahaia. Statssekretær Geddel Vieira Lima ba om at restriksjonene ble lettet fordi han hadde kjøpt en leilighet i en bygning som det ennå ikke var gitt byggetillatelser til.

Temer skal på vegne av Lima ha prøvd å påvirke kulturministeren. Presidenten har i ettertid innrømmet at samtalen fant sted, men har nektet for å ha prøvd å påvirke beslutningen. Geddel Vieira Lima fratrådte sin stilling en uke etter kulturministeren.

For at mistillitssaken skal gå videre må den først bli akseptert av formannen i underhuset i den brasilianske kongressen, Rodrigo Maia. Dette regnes som usannsynlig, siden Maia tilhører partiet Demokratene, som var med på å avsette president Dilma Rousseff i august og erstattet henne med Temer.

Selv om presidenten neppe blir avsatt, har statsadvokaten startet en undersøkelse av saken. (©NTB)