May holder brexit-møte med førsteministrene

Storbritannias statsminister Theresa May holder mandag brexit-møte med førsteministrene i Skottland, Wales og Nord-Irland. Foto: Eric Vidal / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

London (NTB-AFP): Mandag møter Storbritannias statsminister Theresa May førsteministerne i Skottland, Wales og Nord-Irland for å legge en plan for veien videre mot brexit.

May holder mandag det første møtet for Joint Ministerial Committee (JMC) siden desember 2014.

– Her skal de diskutere hvordan administrasjonene kan jobbe sammen for å oppnå den beste avtalen for Storbritannia og utnytte den beste muligheten brexit vil bringe, opplyser statsministerens kontor. Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon, den walisiske førsteministeren Carwyn Jones og Nord-Irlands førsteminister Arlene Foster deltar på møtet med May. Hun vil oppfordre til samarbeid med den britiske regjeringen i et forsøk på å øke velstanden og sikkerheten for hele landet.

– Jeg ønsker at mandagens møte skal være begynnelsen på et nytt forhold mellom disse administrasjonene og Storbritannias regjering. Et forhold hvor vi alle er med på å forme fremtiden for alle i Storbritannia.

Mens flertallet i England og Wales stemte for brexit, stemte de fleste i Skottland og Nord-Irland for å bli i EU. I forkant av møtet sier en talsmann for den skotske regjeringen at staten må bli behandlet som likestilt.

– Vi har så langt ikke sett et forslag fra Storbritannias regjering hvor holdningene til folket i Skottland blir tatt hensyn til, sa han. (©NTB)