Airbus stiller seg bak flyforbud for Super Puma

Airbus Helicopters setter alle sine kommersielle flygninger med helikoptrene av samme modell som Super Puma-maskinen som styrtet utenfor Bergen fredag. Foto: Edgar Su / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Paris (NTB-Reuters): Produsenten Airbus Helicopters stiller seg bak det midlertidige forbudet mot kommersielle flygninger med helikoptertypen som styrtet utenfor Bergen fredag.

Både i Norge og Storbritannia er helikoptermodellen, som har betegnelsen EC225LP og er kjent som Super Puma, satt på bakken.

Airbus Helicopters, som er en del av Airbus-gruppen, deltar i undersøkelsene som er innledet, og to tekniske eksperter er på vei til Norge for å hjelpe til i granskingen.

I den forbindelse arbeider Airbus med å innhente informasjon om bakgrunnen til helikopteret. Selskapet regner med at de foreløpige resultatene av undersøkelsene vil være klare i løpet av de nærmeste dagene.

«Foreløpig har vi ikke nok informasjon til å kunne si noe om årsaken til ulykken eller å koble den til tidligere hendelser. Under disse tragiske omstendighetene, og inntil disse opplysningene foreligger, slutter vi oss til avgjørelsen om å innstille all kommersiell trafikk med EC225LP», heter det i en uttalelse fra den franske flyfabrikanten. (©NTB)