Kerry peker på investeringsmuligheter i Iran

USAs utenriksminister John Kerry møtte sin iranske kollega Mohammad Javad Zarif i New York fredag. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

USAs utenriksminister John Kerry gjør det klart at ingenting står i veien for at banker og bedrifter fra hele verden kan gå inn i Iran.

– USA står ikke i veien og kommer ikke til å stå i veien for handel som er blitt lovlig i Iran etter at atomavtalen trådte i kraft, sa Kerry før et møte med Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif i New York fredag.

Iranske myndigheter har uttrykt misnøye med at de økonomiske fruktene av atomavtalen har uteblitt. Derfor sier Kerry nå at han ønsker å rydde av banen en viss usikkerhet i det internasjonale finansmiljøet knyttet til investeringer i Iran.

– Det er nå forretningsmuligheter for utenlandske banker i Iran. Dessverre ser det ut til å være noe forvirring blant noen utenlandske banker, og vi ønsker å klargjøre dette, sier Kerry.

Atomavtalen mellom Iran og seks stormakter trådte i kraft i januar. Den innebærer at mange av de vestlige sanksjonene mot landet er opphevet.