EU ber Tyrkia gjenoppta fredssamtaler med kurderne

EUs utenrikssjef Federica Mogherini. Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Brussel (NTB-DPA): EU oppfordrer Tyrkia til å fortsette fredsprosessen med kurderne etter bombeangrepet i Diyarbakir, som kostet minst sju politimenn livet.

– Tyrkia bør igjen engasjere seg i prosessen, som har gitt så mange positive og lovende resultater tidligere, sier EUs utenrikssjef Federica Mogherini i en uttalelse torsdag. Unionen er klar til å støtte en fredsprosess. heter det videre.

Eksplosjonen torsdag skjedde i nærheten av en bussterminal idet en buss kjørte forbi. 27 personer, inkludert 14 sivile, ble såret.

Lørdag kveld viser det statlige nyhetsbyrået Anadolu til kilder i sikkerhetsstyrkene og sier fem soldater og en politimann ble drept i en antiterroraksjon sørøst i landet.

Tyrkia har trappet opp den militære aktiviteten siden midten av mars. Etter at en to år lang våpenhvile mellom Tyrkia og det kurdiske arbeiderpartiet PKK brøt sammen i juli i fjor, har det vært en rekke trefninger, hovedsakelig i sørøst.

– En oppriktig politisk dialog er den eneste måten å oppnå en fredelig og varig løsning på, sier Mogherini. (©NTB) (©NTB)