Palmegruppen tar imot tips

Statsminister Olof Palme på offisielt besøk i Norge. Her sammen med statsminister Kåre Willoch. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix Les mer Lukk

Stockholm (NTB-TT): På 30-årsdagen for drapet på Sveriges statsminister Olof Palme sitter seks medarbeidere klare til å ta imot tips i håp om å få nye opplysninger som kan bringe etterforskningen framover.

Tipstelefonen er søndag åpen fra klokka 14 til 22. Politiet har ikke gitt opp håpet om å oppklare drapet, selv om folks hukommelse svekkes, og nøkkelvitner blir stadig eldre.

– Det er mitt håp og min målsetting. Men jeg er ikke klar til å gi noen løfter, sa Palmegruppens sjef, Hans Melander, tidligere i uken.

I løpet av etterforskningen har tusenvis av tips kommet inn, men mange er allerede lagt bort. Over 8.000 tips er knyttet til fantombildet som politiet presenterte kort tid etter drapet i sentrum av Stockholm 28. februar 1986, men som dagens etterforskere mener ikke forestiller gjerningspersonen.

Palmes parti Socialdemokraterna har i samarbeid med blant annet Palmecentret planlagt et minnearrangement på Kulturhuset i Stockholm søndag, der en rekke partitopper skal delta.

Blant dem er nåværende statsminister Stefan Löfven, tidligere partileder Mona Sahlin, utenriksminister Margot Wallström og eksstatsminister Ingvar Carlsson. (©NTB) (©NTB)