Kerry kraftig ut mot fortsatte syriske angrep

John Kerry mener de fortsatte angrepene i Syria er et signal om at regimet ikke ønsker en diplomatisk løsning på krisen i landet. Arkivfoto: Nicholas Kamm / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Washington (NTB-Reuters): USAs utenriksminister John Kerry mener de fortsatte angrepene Syrias regjeringsstyrker gjennomfører tyder på at regimet ønsker en militær løsning, ikke en politisk.

Med russisk flystøtte fortsetter den syriske regjeringen å angripe opprørskontrollerte områder. Onsdag ba Kerry regjeringsstyrkene og deres allierte stanse angrepene, særlig mot Aleppo, og oppheve beleiringen av sivile i tråd med en resolusjon fra FNs sikkerhetsråd.

– Det er på høy tid at de oppfyller sine forpliktelser og gjenoppretter det internasjonale samfunnets tillit til at de vil støtte en fredelig løsning på krisen i Syria, sier Kerry.

– Det er ekstremt vanskelig å se hvordan angrep mot sivile mål på noen som helst måte kan bidra til fredsprosessen, sier talsmann John Kirby i det amerikanske utenriksdepartementet. Departementet fastslår at pausen i Syria-samtalene i Genève delvis er forårsaket av de russiske luftangrepene, som har hindret nødhjelp i å komme fram til Syrias befolkning

USA ber i likhet med Norges statsminister Erna Solberg russerne om å rette skytset mot ekstremistgruppa IS i stedet for mot opprørsgrupper som er en del av opposisjonsdelegasjonen i Genève.

Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius er også sterkt kritisk til offensiven mot Aleppo og beskylder Syrias regjering og dens allierte for å «torpedere» samtalene i Genève. (©NTB)