– Angriper i Paris ikke tilknyttet islamistisk nettverk

Politiet sperret av området rundt politistasjonen i Rue de la Goutte d'Or i Paris der en mann væpnet med kniv ble skutt av politiet tidligere i januar. Les mer Lukk

Mannen som forsøkte å angripe en politistasjon i Paris denne måneden, var ikke tilknyttet noe islamistisk nettverk, ifølge en tysk politisjef.

Det viser etterforskningen de to siste ukene, sa politisjef Uwe Jacob i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen fredag.

Den 20 år gamle angriperen ble skutt og drept da han væpnet med kniv forsøkte å seg inn i en politistasjon i den franske hovedstaden 7. januar, på årsdagen for angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo.

Les også:Hollande vil forlenge unntakstilstanden i Frankrike

Tre dager etter det mislykkede angrepet ransaket tysk politi en leilighet i en bygning for asylsøkere i Recklingshausen, hvor mannen bodde.

Politiet har etter angrepet ved hjelp av fingeravtrykk identifisert mannen som Sallah Ali, en tyveridømt og hjemløs 20-åring som ble født i Casablanca i Marokko, har en etterforskningskilde tidligere opplyst til nyhetsbyrået AFP.

Mannen skal også ha vært utstyrt med et ark med bilde av et IS-flagg da han forsøkte å ta seg inn på en politistasjon nord i Paris.