Søk etter savnet ved Lindesnes blir ikke gjenopptatt

Det var her ved Lindesnes fyr at 28-åringen ble tatt av bølgene. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Les mer Lukk

Lindesnes (NTB): En 28 år gammel rumener, som julaften ble tatt av bølgene ved Lindesnes fyr, er trolig omkommet og søket blir derfor ikke gjenopptatt, opplyser politiet.

– Slik situasjonen er nå, har vi grunn til å tro at 28-åringen er omkommet, opplyser operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Han slår fast at det ikke blir satt i gang strandsøk fredag eller søk av annen type til sjøs for å finne den rumenske statsborgeren.

Det var ved 16-tiden julaften at mannen ble tatt av en bølge like ved Lindesnes fyr. Han var sammen med tre rumenske kamerater. Trolig slo han hodet da han ble tatt av en bølge og falt. Den siste observasjonen av ham var da kameratene så ham flytende bevisstløs i sjøen.

Et ambulansehelikopter, et redningshelikopter og en redningsskøyte kom raskt til stedet for å igangsette søk, men på kvelden ble søket innstilt på grunn av for dårlig vær. Bølgene var opptil 6 meter høye.

Det var fyrvokter Kjell Olsen ved Lindesnes fyr som varslet politiet om hendelsen. Den antatt omkomne rumeneren har bodd i Norge i to år. Politiet startet torsdag kveld arbeidet med å varsle de pårørende i Romania. (©NTB)