Franskmenn etterlyser sine kjære på sosiale medier

En fransk politimann snakker med en overlevende ved konsertlokalet Bataclan. I Paris har innbyggere etablert emneknaggen #portesouvertes (åpne dører), som et innkvarteringstilbud til folk som er blitt evakuert fra områdene som er angrepet. Les mer Lukk

Desperate franskmenn tok til sosiale medier for å finne ut om venner og familie var trygge etter angrepene.

Franskmenn tok til sosiale medier for å finne venner og familie, lete etter steder å bo og for å fortelle verden at de hadde overlevd terrorangrepet hvor minst 120 mennesker mistet livet og 200 ble såret.

Flere la ut oppfordringer på sosiale medier om hjelp til å finne venner og familie som hadde vært i nærheten av angrepene, skriver nyhetsbyrået AFP.

Les også: Hollande: – Kampen vil bli nådeløs

– Om noen har sett Lola, 17 år, på #Bataclan i kveld, kontakt oss, skrev en person på Twitter.

En annen uttrykte bekymring for vennen Thibault, som også var på konserten.

– Han svarer ikke. Hjelp meg, heter det i den twittermeldingen.

– Vi ser etter Marie, som var på Bataclan, vi har ikke hørt noe fra henne. Hvis du ser henne, vær vennlig å kontakte meg #Bataclan, heter det i en Twitter-melding fra @Photographys, der det også er lagt ut et bilde.

Les også: Rundt 120 drept i parisisk blodbad

«Hvis du har noe nytt om Christophe aka @MokeComputer han var på Bataclan i kveld, og vi trenger å høre fra ham, heter det i en annen Twitter-melding fra @Lorelei_Jade.

Facebook har etablert en side der brukere kan registrere at de er i trygghet hvis de tidligere har oppgitt Paris som sitt oppholdssted på profilene sine.

I Paris har innbyggere etablert emneknaggen #portesouvertes (åpne dører), som et innkvarteringstilbud til folk som er blitt evakuert fra områdene som er angrepet.