Mulig gisselbåt funnet på Filippinene

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mulig gisselbåt funnet på Filippinene
Filippinske myndigheter har funnet en båt de mistenker ble brukt av kidnappere til å ta fire personer, blant dem norske Kjartan Sekkingstad, ved en øy hvor militante opprørere har sitt hovedsete.

Båten ble funnet på øya Jolo, som er base for den muslimske Abu Sayyaf-geriljaen. Den militante gruppen er tilknyttet Al-Qaida, og er beryktet for å bortføre utlendinger og kreve løsepenger.

– Vi har observert båten, men ikke kidnappingsofrene fra Samal, sier brigadegeneral Alan Arrojado, leder av antiterrorstyrken på Jolo. Båten var 25 meter lang og med to motorer, og den skal ha tatt inn vann.

Jolo ligger mer enn 500 kilometer fra Samal, hvor norske Kjartan Sekkingstad, to canadiske menn og en filippinsk kvinne ble bortført mandag. Ingen har så langt påtatt seg ansvaret for bortføringene, men lokalt politi har opplyst at det var elleve menn som bortførte de fire.

Fredag fikk NTB opplyst at etterforskerne søker i et nytt område etter gisseltakerne og deres gisler. 800 soldater og politifolk er med i jakten på kidnapperne.

Abu Sayyaf mistenkes for å stå bak dødelige terrorangrep, halshogging og bortføringer av utenlandske turister som de krever løsepenger for.

I desember i fjor klarte den sveitsiske naturfotografen Lorenzo Vinciguerra å kjempe seg fra geriljaen på Jolo, etter å ha blitt holdt fange i tre år. Hans nederlandske kollega skal fortsatt være i Aby Sayyafs fangenskap, sammen med en sørkoreaner og to malaysiere, ifølge militæret.