Norske turister i Sousse: – Vi sitter på rommet

Kim Hogndal og samboeren Jeanett Solli . Les mer Lukk

27 drept under hotellangrep i Tunisia.

Minst 27 personer er drept i et angrep på to hoteller i turistbyen Sousse i Tunisia, ifølge innenriksdepartementet. Det er mange norske turister i byen, og det er bekreftet utlendinger blant de drepte.

Bakgrunn: Mange drept i terrorangrep i Tunisia

– Sitter sammen på rommet

Norske Kim Hogndal befinner seg i Sousse. Han sier at hotellet deres har blitt sperret av etter terrorangrepet, slik at ingen kommer inn eller ut.

– Vi sitter sammen på rommet og venter på info. Vi veit foreløpig ingenting, det er ingen som gir oss noe info. Det eneste vi veit er at det har skjedd 2-3 hoteller fra oss, sier Hogndal til ABC Nyheter.

Han forteller at den eneste informasjonen de har fått, har de funnet på nett. Foreløpig har han ikke bestemt seg for om familien skal reise hjem, eller bli.

– Vi vil ha informasjon. Så kan vi finne ut litt mer, og da kunne ta en beslutning på hva vi vil.

Mer om saken: Vestlige turister drept i terrorangrep i Tunisia

Nordmann jaget opp fra stranden

Norske Didrik Danielsen (38) opplevde å bli jaget opp fra stranden i Kantaoui i Tunisia under fredagens terrorangrep.

– Vi lå på stranden da de som jobbet på hotellet jaget alle opp igjen. Hele området er hermetisk lukket, ingen kommer inn eller ut, opplyser Danielsen, som er fra Raufoss, til VG.

Han er på ferie i Tunisia sammen med sin samboer. De to befinner seg en halvtimes spasertur fra stedet der to hoteller ble angrepet midt på dagen fredag.

– Vi ble samlet i lobbyen hvor en representant fra Thomas Cook informerte oss om det lille de visste, sier Danielsen på telefon til VG fra hotellet Marhaba Palace.

Han har ikke sett noe uvanlig, men han har snakket med briter som har sett at politi med maskingevær på stranden

Er du i Tunisia, eller har informasjon, ta kontakt med ABC Nyheter: 97 73 60 17 eller epost: tips@abcnyheter.no

– Ingen indikasjoner på at nordmenn har blitt rammet

UD jobber med å skaffe oversikt over nordmenn i området.

– Så langt har vi ingen indikasjoner på at noen nordmenn er rammet, men vi undersøker saken, sier kommunikasjonsrådgiver Ane Haavardsdatter Lunde til NTB.

Hun sier også at UD ikke har oversikt over hvor mange nordmenn som er i Tunisia, men at det jobber med saken.

Utenriksdepartementet ber nordmenn i Tunisia som ikke har registrert seg ennå, om å gjøre det på www.reiseregistrering.no. Nordmenn bes også om å vise aktsomhet og følge med på rådene fra lokale myndigheter.

– Vær ekstra forsiktige

Turoperatøren Detur har mange norske gjester i området.

- Vi arbeider med å få kontakt med våre passasjerer, helst ansikt til ansikt og vi anbefaler alle om å være ekstra forsiktige hvis de skal forlate hotellet, sier daglig leder Levent Cetin til Dagbladet.

Han sier til avisen at det er satt opp fly mandag for å få norske passasjerer hjem. Etter det planlegger Detur å kansellere sine avganger til Tunisia. Cetin sier også at det kan bli aktuelt å sende ned et fly tidligere, men at de avventer situasjonen.