Det avgjørende funnet i søket etter Lisa (17) var klær

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kilde: - Det var det avgjørende funnet
En kilde i det svenske politiet sier det avgjørende funnet i søket etter den drepte 17 år gamle Lisa Holm var ett eller flere klesplagg.

Funnet ble gjort av folk fra gruppen Missing People, som har fått klar beskjed fra politiet om å ikke snakke om hva de fant, skriver Aftonbladet.

– Man kunne se at funnet var koblet til jenta, sier Kenneth Söderlund i organisasjonen, men sier han ikke kan si om det faktisk var snakk om klær. Heller ikke politiet har så langt villet si hva som ble funnet fredag kveld, men nå har altså en ikke navngitt kilde i politiet røpet denne detaljen overfor avisen.

Mens Missing Peoples folk ventet på politiet, ble de oppmerksomme på tre personer som oppførte seg merkelig. Det fikk politiet til å reagere raskt, og de satte kursen rett for de tre personene, i stedet for å komme til funnstedet. Det førte til at de tre som nå er siktet i saken, to menn og en kvinne, ble tatt inn til avhør.

Politiet fikk kontroll på dem i et hus rundt 300 meter fra kafeen der Holm og jobbet og der hun sist ble sett i live. Jenta ble funnet død noen timer senere, og de to mennene ble siktet for drap. Kvinnen er siktet for å ha skult en forbrytelse.

Les også:Litauiske brødre mistenkt for drapet på Lisa

Brødre siktet

De drapssiktede er to litauiske brødre, som har vært sesongarbeidere i området i flere år. Kvinnen, som skal ha vært renholder på kafeen der Holm jobbet, er gift med en av brødrene. Hun er ikke litauisk statsborger. Alle tre bodde på gården der Lisa Holm ble funnet drept.

Det siste funnet, som politikilden sier er klær, skal ha vært avgjørende for at de tre ble pågrepet.

– Vi fikk det klart for oss at dette var en avgjørende brikke i puslespillet, da politiet sa det på pressekonferansen fredag, sier Söderlund.

Samler beviser

Politiet har trappet opp jakten på bevis som kan knytte de siktede til drapet. De må fremstilles for fengsling senest tirsdag klokken 12.

– Vi forsøker å samle sammen så mange bevis som mulig innen fristen, sier politiets pressetalsmann, Tommy Nyman.

Til sammen fire områder er avsperret og tekniske undersøkelser pågikk for fullt mandag.

Politiet sier foreløpig lite om hva de siktede har forklart i avhør, og motivet for drapet på 17-åringen er også ukjent.

Hevder forsvarer er inhabil

Mandag ble det kjent at en privatperson har sendt en klage til tingretten og hevder forsvareren til en av de litauiske mennene er inhabil. Grunnen er at forsvareren, advokat Helena Svärd, har vært engasjert i Missing People, melder Sveriges Television.

– Hun har som leder vært med på å ta viktige avgjørelser i spørsmål om hvordan Missing People skal jobbe. Hun kan Missing Peoples svakheter – men også deres styrker, skriver personen.

Svärd mener det ikke er noen holdepunkter for klagen.

– Jeg kan ikke se hvordan mitt engasjement i Missing People kan påvirke min rolle som forsvarer eller min lojalitet til min klient, skriver hun i sitt svar til tingretten, ifølge Aftonbladet.