Veronica og Per Orderud skilles

Per og Veronica Orderud besøkte Orderud-gård i januar. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Veronica og Per Orderud tar ut skilsmisse. Det har vært en lang og tung tid, skriver de i en pressemelding til NTB.

«Vi informerer herved om at vi er blitt enige om å ta ut skilsmisse etter den lange og tunge tiden vi har vært gjennom», skriver ekteparet i en kort pressemelding onsdag kveld.

«Skilsmissen har ingen innvirkning på at vi fullt ut vil fortsette å samarbeide med å fremme en begjæring om å gjenåpne straffesaken i samarbeid med våre advokater og privatetterforsker Tore Sandberg», fortsetter de.

De to opplyser at det ikke vil bli gitt uttalelser om bruddet ut over offentliggjøringen onsdag.

Les også: Veronica Orderud: – Godt å være ferdig

Ønsker gjenopptakelse

Ekteparet opplyser at det heller ikke vil komme med flere uttalelser om sine planer om å innlevere en begjæring om gjenåpning til Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker.

Privatetterforsker Tore Sandberg sier han ikke kan sette noen dato på når begjæringen vil bli innlevert.

– Jeg har nokså nylig fått ytterligere et par tusen sider som jeg driver og gjennomgår, som jeg ikke har hatt tidligere. Jeg har tidligere brent meg på å komme med et anslag på dato, og det vil jeg ikke gjøre igjen, sier Sandberg til NTB.

– Men det som er sikkert, er at det kommer, tilføyer han.

Sandberg sier han mener det er grunnlag for gjenopptakelse. Han ble allerede i 2006 engasjert av ekteparet for å gjennomgå etterforskningsmaterialet i saken, og han arbeider nå også med en TV-serie om saken som etter planen skal legges ut på nettet.

Les også: Veronica Orderud vil bli fengselsprest

Sonet i nesten 16 år

Per og Veronica Orderud sonet i nesten 16 år for trippeldrapet på ekteparet Kristian (80) og Marie Orderud (83) og deres datter Anne Orderud Paust (47) i mai 1999. De tre ble skutt i kårboligen på Orderud gård i Sørum kommune i Akershus.

Per, som er sønnen til Kristian og Marie Orderud, og Veronica ble begge løslatt fra fengsel i januar i år. De var dømt til 21 års fengsel, men har begge hele tida hevdet seg uskyldig dømt.

Også Veronicas halvsøster Kristin Kirkemo og hennes ekskjæreste Lars Grønnerød ble dømt i saken. De ble løslatt i henholdsvis 2011 og 2013.

Ingen av de fire ble dømt for å ha utført drapene. Per og Veronica Orderud og Kristin Kirkemo ble dømt for medvirkning til overlagt drap, mens Lars Grønnerød ble dømt for uaktsom medvirkning.