Preikestolen-sherpa mistet livet i Nepal

Base camp på sørsiden av Mount Everest ble rammet av et stort snøskred som følge av jordskjelvet i Nepal. Minst 17 mennesker er bekreftet omkommet, blant dem en sherpa som hadde jobbet i Norge. Foto: 6summitschallenge.com (Reuters) Les mer Lukk

Pasang Sherpa, som har jobbet blant annet med stien til Preikestolen i Rogaland, er blant de omkomne i snøskredet i Nepal. Den norske arbeidsgiveren hans lover å hjelpe familien.

Han mistet livet da et snøskred utløst av jordskjelvet, rammet Base Camp på sørsiden av Mount Everest, skriver Stavanger Aftenblad.

Fjellbonde og snekkermester Geirr Vetti fra Skjolden i Sogn og Fjordane har i en årrekke hentet nepalske sherpaer til Norge for å drive utbedringsarbeid på norske fjellstier.

– Jeg tror han hadde vært på Everest over ti ganger. Han hadde egentlig sluttet med slike ekspedisjoner, fordi det er for farlig og han heller ville jobbe i Norge, sier Vetti.

Han vil nå samle inn penger til utdannelse for mannens to barn, samt sørge for at de kan komme til Norge for å jobbe. Ifølge fjellbonden tilsvarer betalingen fra et halvt års arbeid i Norge lønnen gjennom et helt liv i Nepal.

Om lag halvparten av teltene som var i teltleiren på Base Camp, ble tatt av snøskredet. Mellom 17 og 22 mennesker mistet livet, men det endelige tallet er ikke kjent.