Jensen sier Ap-forlik er det «dummeste hun har hørt»

Your browser doesn't support HTML5 video.

Se Frps pressekonferanse før landsmøtet
Frp-leder Siv Jensen mener at Arbeiderpartiets ønske om et bredt forlik om kvoteflyktninger er tåpelig.

I stedet for å presse regjeringen gjennom å danne flertall med de andre opposisjonspartiene for å ta imot 10.000 syriske kvoteflyktninger, ønsker Ap-leder Jonas Gahr Støre å få regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet med på et bredest mulig forlik.

Ifølge VG ønsker Støre en slik bred enighet fordi det vil anses som en politisk seier for ham som leder. Så får heller antallet bli litt lavere enn 10.000.

Det er dummeste Frp-leder Siv Jensen har hørt. Hun fnyser over en slik tilnærming.

– Jeg ser at dette angivelig først og fremst er viktig for Arbeiderpartiet fordi Jonas Gahr Støre trenger en politisk seier. Det er i så fall den dummeste begrunnelsen jeg har sett, sier Jensen til NTB.

Hun understreker at Frps utgangspunkt er å hjelpe flyktningene der de er.

– Dette handler ikke om hvorvidt Støre skal få en politisk seier eller ikke. Det handler om å gjøre det som er riktig og fornuftig. Og det riktigste og mest fornuftige vi kan gjøre, er å hjelpe mennesker i nærområdene, sier hun.

Avvente redegjørelse

Jensen forventer at situasjonen i Syria og flyktningkatastrofen i Middelhavet vil sette sitt preg på Frps landsmøte til helgen.

Under en pressekonferanse om landsmøtet på Frps partikontor tirsdag, avviste partilederen å svare direkte på spørsmål om det er uaktuelt for Frp å bli med på noe kompromiss om kvoteflyktninger.

– Nå skal vi først høre statsminister Erna Solbergs (H) redegjørelse i Stortinget om dette torsdag. Dernest er det enighet mellom alle partiene om at vi setter oss ned og diskuterer dette videre. Men for oss er det et viktig utgangspunkt at vi kan hjelpe mange, mange ganger flere enn det tallet Arbeiderpartiet har vært den fremste hærfører for at vi skal ta imot i Norge, hvis vi bruker pengene rett, sier hun.

«Utenkelig» samarbeid

Når delegatene samler seg for å skape ny politikk på Gardermoen til helgen, er det over halvannet år siden samarbeidsavtalen med Høyre, Venstre og KrF ble undertegnet. Både Jensen og nestleder Per Sandberg mener avtalen har vært god for partiet.

– Det er flere i denne sal som husker den tiden det var helt utenkelig at Fremskrittspartiet skulle være et regjeringsparti. Det ble altså tenkelig, sa Jensen under pressekonferansen.

– Hvis vi skal gjøre et regnskap etter et og et halvt år i regjering, så kommer Frp i pluss. Det ville sett grått og trist ut uten Frp. Venstre, KrF og Høyre vil også få et plussregnskap målt opp mot et annet alternativ, sa Sandberg.