Skienskvinne siktet for drap – offer ikke funnet

Krimteknikere undersøkte en leilighet i Skien mandag. Tirsdag ble det klart at en kvinne er siktet for et drap politiet mener skjedde i 2012. Foto: Theo Aasland Valen (Vika media / NTB scanpix) Les mer Lukk

En kvinne fra Skien er siktet for drap på en kvinne som har vært savnet siden 2012. En mann er siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse.

Mandag undersøkte politiets teknikere en bolig i Hjellen i Skien sentrum. Væpnet sivilt politi har holdt den avsperrede leiligheten og området utenfor under oppsikt hele dagen.

Tirsdag formiddag opplyste Telemark politidistrikt at det er startet drapsetterforskning med bakgrunn i opplysninger de mottok søndag.

Tilbakeholdne

Overfor NTB ønsker ikke politiadvokat Guro Siljan å fortelle hvem som kom med denne informasjonen.

– Vi kan ikke gi noen nærmere beskrivelse av opplysningene. Vi må være litt ekstra tilbakeholdne fordi det er tidlig i etterforskningen, og vi har mange som vi ikke har snakket med, forteller hun.

Politiet satte tirsdag i gang søk etter den savnede, antatt drepte kvinnen. Ifølge Telemarksavisa skjer dette ved Langbryggene i Skien ved hjelp av båt med sonar.

– I og med at det er ukjent hvor kvinnen befinner seg, er det foreløpig mye som er uklart og usikkert. Det vil ta noe tid å etablere et bilde av hva som kan ha skjedd. Den tidligere etterforskningen etter at kvinnen ble meldt savnet i 2012, har ikke gitt grunnlag for å konkludere med at det er skjedd noe kriminelt, opplyser politiadvokaten.

Politiet ønsker ikke å si noe om forholdet mellom den savnede kvinnen og de to siktede.

– Drept i 2012

Ifølge Telemarksavisa er den savnede Kari Grønnestad. Hun ble etterløst med navn og bilde i 2012 etter at hun forsvant sporløst da hun skulle ta bussen hjem fra Skien sentrum til Bølehøgda. Hun var 56 år på det tidspunktet.

Til Varden forteller et familiemedlem at de gjentatte ganger har bedt politiet starte etterforskning.

– Vi har ikke visst hvor hun har vært, om hun lever eller har ligget gravd ned et sted, sier familiemedlemmet.

Politiets teori er at den savnede kvinnen ble drept i 2012, og den siktede mannen skal ha medvirket til legemsbeskadigelse. Politiet utelukker ikke at andre enn de to siktede kan ha vært involvert.

Bistand fra Kripos

Det lokale politiet i Telemark får bistand fra Kripos i den tekniske og taktiske etterforskningen.

De siktede – som begge er 30-årene – fremstilles for varetektsfengsling i Nedre Telemark tingrett tirsdag. Politiet ber om at de ilegges brev- og besøkskontroll og holdes i varetekt i fire uker. De har bedt om at fengslingsmøtene går for lukkede dører av hensyn til faren for bevisforspillelse.

Mannen i 30-årene er i tillegg siktet for å ha motarbeidet etterforskningen.