Høyreradikale samlet i Russland for å vise støtte til Putin

Russiske antifascister ble søndag arrestert under en demonstrasjon i St. Petersburg. Foto: olga Maltseva (AFP Photo) Les mer Lukk

Representanter for en rekke høyreradikale grupper i Europa er samlet til konferanse i Russland for å vise sin støtte til president Vladimir Putin.

Rundt 150 medlemmer fra Russlands nasjonalistiske parti og deres europeiske motparter – inkludert Hellas' Gyllent daggry og Tysklands Nasjonaldemokratiske parti (NPD) – var samlet i St. Petersburg søndag. Høyreradikale grupper fra hele Europa har blitt høylytte tilhengere av president Putin, og på konferansen avfeide de Vestens håndtering av Ukraina-krisen.

– Vi støtter ikke sanksjonene mot Russland over Ukraina-konflikten, sa Udo Voigt, innvalgt i EU-parlamentet for NPD, på konferansen.

– Det er utrolig hvilken tålmodighet Russland og president Putin har vist i møte med NATOs aggressive politikk, sa Voigt videre.

Les også:CIA-sjef tror Putin misliker Ukraina-konflikten

Konferansen er både et opprop til støtte for Russland, samt en samling for å fremme «tradisjonelle verdier». Arrangørene av sier at konferansen også er ment for å styrke båndene mellom de ulike høyreorienterte grupperingen i Europa, og for å skape en felles agenda.

En gruppe liberale demonstranter møtte opp utenfor hotellet hvor konferansen blir avholdt. En større del av dem ble arrestert av russisk politi.

Les også:Putin ber nok en gang om hjelp fra Norge