Nye angrep mot busstasjoner i Nigeria

Nigeriansk politi undersøker åstedet etter et selvmordsangrep i Kano tirsdag. Torsdag ble et lignende angrep gjennomført i byen Biu i det nordøstlige Nigeria. Foto: Reuters Les mer Lukk

En busstasjon og et område i nærheten av et universitet ble rammet av bombeangrep i byen Jos sentralt i Nigeria, ifølge et vitne. Minst 17 skal være drept.

Vitnet Garba Musa forteller til Reuters om to høye eksplosjoner – den ene i nærheten av et universitet og den andre ved en busstasjon, melder nyhetsbyrået torsdag kveld.

Minst 17 personer ble drept i angrepet, opplyser militærkilder og vitner til AFP.

Tidligere samme dag ble 18 personer drept i et selvmordsangrep på en busstasjon i byen Biu nord i landet, opplyser et medlem av en lokal borgervernsgruppe. Flere andre ble såret.

Ifølge øyenvitner sprengte en mann seg i luften på busstasjonen, som var full av folk. En annen mann ble skutt og drept før han rakk å utløse sprengladningen han hadde festet på kroppen.

Det har vært flere selvmordsangrep i det nordøstlige Nigeria på under en uke. Tirsdag ble nærmere 30 mennesker drept i to selvmordsangrep mot bussterminaler i byene Potiskum og Kano, og søndag ble ti mennesker drept da en sju år gammel jente ble brukt som selvmordsbomber på et marked i Potiskum.

Det er ennå ikke kjent hvem som står bak torsdagens angrep, men ekstremistgruppa Boko Haram har gjennomført mange slike angrep i området tidligere.