– Færre europeere slutter seg til IS

Strenge restriksjoner fra europeiske myndigheter gjør at færre europeere slutter seg til Den islamske staten (IS), ifølge medlemmer av gruppa.

IS-krigere i Syria og Irak som nyhetsbyrået Reuters har vært i kontakt med, sier restriksjonene har lite betydning for gruppens kampevne siden europeere bare utgjør en liten del av styrkene.

– Nå for tiden kommer de fleste fra asiatiske land som Tadsjikistan og Usbekistan. De er tøffe krigere, sier en IS-kriger til Reuters.

Les også: Sønnen døde i kamp for IS – moren advarer andre foreldre

Europeiske land jobber hardt for å hindre rekruttering til gruppen som det siste året har tatt over store områder i Syria og Irak. Nye lover har blitt innført for å hindre utreise, og personer som driver rekrutteringsarbeid for IS har blitt pågrepet.

Ifølge en syrisk IS-kriger er slike tiltak et tegn på gruppens betydning.

– Først tok disse landene lett på oss. De trodde krigerne kom hit for å dø. Men de så ikke at de får verdifull trening og at krigerne rekrutterer venner og familiemedlemmer, sier syreren.

Andre IS-opprørere mener tiltakene kan slå tilbake på Europa ved at islamister som hindres fra å reise til Midtøsten, gjennomfører angrep i hjemlandet.