Mann mistenkt for mordbrannforsøk nekter å la seg avhøre

Politiet bekrefter at de vil avhøre en 38 år gammel mann som er mistenkt for mordbrannforsøk mot sorenskriveren på Hamar. Men mannen nekter å forklare seg.

38-åringen har to ganger tidligere blitt avhørt som vitne i saken. Han sitter for tiden varetektsfengslet i forbindelse med flere andre saker, blant annet for å ha angrepet en polititjenestemann med etsende væske, melder TV 2.

Politiet bekrefter at mannen nå har fått status som mistenkt for mordbrannforsøk. Mannens forsvarer Jonny Christian Schill opplyser at hans klient nekter for å ha noen med brannen er gjøre.

– Min klient har blitt avhørt av politiet om brannen to ganger tidligere. Og det er riktig at han nå nekter å stille til dette avhøret. Det er fordi han mener han overhodet ikke har noe kjennskap til denne brannen og at han ikke lenger har tillit til politiet, sier Johnny Christian Schill.

TV 2 får opplyst at 38-åringen minst én gang er blitt dømt i en sak der sorenskriveren på Hamar var dommer.

Det var natt til 22. juli i 2013 at brannen startet i eneboligen på Hamar. Sorenskriveren var ikke hjemme, men hans datter og en venninne måtte redde seg ut. Huset ble totalskadd i brannen.

Hedmark politidistrikt kunne etter kort tid konstatere at den var påsatt. Politiet har tidligere ikke utelukket at motivet var å ramme sorenskriveren i kraft av hans virke.