KrF: – Ingen diskusjon om regjeringssamarbeidet nå

KrF-nestleder Dagrun Eriksen mener det er et sterkt signal til partiledelsen og regjeringspartiene når flere fylkesledere i partiet uttrykker klar misnøye med hvordan asylbarnsaken har blitt håndtert. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix) Les mer Lukk

KrF-nestleder Dagrun Eriksen konstaterer at partiet ikke skal ta noen stor diskusjon om samarbeidsavtalen med regjeringen nå, til tross for at flere fylkesledere har uttrykt stor misnøye.

– Vi får mange signaler fra grasrota, og vi ser på hele den politiske situasjonen, men noen stor samarbeidsdiskusjon om vi skal gjøre noe annet på dette tidspunktet, det legger vi ikke opp til, sier Eriksen til NRK.

Aftenposten skrev mandag om hvor misfornøyde flere av KrFs fylkesledere er med samarbeidsavtalen med regjeringen, og særlig med justisminister Anders Anundsens håndtering av asylbarnsaken. Fylkesleder Per Pedersen i Nordland sier blant annet at Anundsen bør gå av.

Ikke fornøyd

Eriksen synes det er for tidlig å si om regjeringen har brutt samarbeidsavtalen med KrF og Venstre, men er tydelig på at KrF ikke er fornøyd med hvordan asylbarnsaken har blitt håndtert.

– Når våre fylkesledere går så tydelig ut som de gjorde nå, er det et sterkt signal til oss i ledelsen, og til regjeringspartiene, om at det er høy frustrasjon. Ikke om samarbeidet med regjeringen, men for alle de asylbarna det har blitt skapt et håp hos. Så da kjenner man seg kanskje litt lurt, sier hun.

Bakgrunn: KrF-forslag om å bryte regjeringssamarbeidet

Barnas beste

Eriksen påpeker at KrF syntes det var like vanskelig å samarbeide med Arbeiderpartiet om asylbarn, da de satt i regjeringen.

Det samme påpeker Venstres innvandringspolitiske talsmann, André Skjelstad.

– Jeg forstår at fylkeslederne våre uttrykker frustrasjon og utålmodighet. Men vi fikk aldri Arbeiderpartiet med på avtalen som vektlegger barnas beste. Forutsetningen er at justisministeren følger alle deler av avtalen, også de som innebærer en liberalisering, sier han til Aftenposten.