Politiet etterforsker Små Enheter etter drap

En 15 år gammel jente er siktet for overlagt drap på sosionom Anna Kristin Gillebo Backlund på institusjonen Små Enheter i Asker. Nå skal også institusjonen etterforskes av politiet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet har startet etterforskning av institusjonen Små Enheter, der sosionom Anna Kristin Gillebo Backlund (30) ble drept av en 15 år gammel beboer i oktober.

Arbeidstilsynet kom rett før jul med krass kritikk av institusjonen og skrev at verken arbeidsplassen eller arbeidsmiljøet var tilfredsstillende tilrettelagt, sikkert eller forsvarlig. Politiet har ventet på tilsynsrapporten før de begynte å se på saken, skriver Budstikka.

Politiet mener det er rimelig grunn til å se på om Små Enheter har gjort noe straffbart i måten de har drevet på.

– Vil vil se nærmere på punktene med manglende planlegging, manglende opplæring, bemanningssituasjonen og sikkerhetsrutinene de hadde på stedet, sier politiadvokat Iselinn Håvarstein i Asker og Bærum politidistrikt.

Ledelsen ved institusjonen er informert om etterforskningen.

– Dette er rutine i en sak der en arbeidsulykke medfører dødsfall, sier fagsjef Dag Skådinn og viser til informasjon han har fått fra etterforskningsledelsen.

Bistandsadvokaten til den drepte kvinnens familie sier de er glade for politiets beslutning.

– Vi mener det er riktig i situasjonen slik den er. Det viktigste å se på er sikkerheten til de ansatte og hvilke vurderinger som ble gjort i bedriften opp mot dette, sier Siv Hallgren.

Også forsvareren til den 15 år gamle jenta som er siktet for drapet, sier det er naturlig at institusjonen etterforskes.