Veronica-saken: Kripos tilbake i Sogndal

En mann i 40-årene fra Indre Sogn er siktet for falsk forklaring etter at Veronica Heggheim Stegegjerdet (innfelt) ble funnet død i Sogndal. Foto: NTB scanpix. Les mer Lukk

Kripos er tilbake i Sogndal for å bistå politiet med etterforskningen i Veronica-saken.

Kripos var tidlig koblet inn i forsvinningssaken, men har ikke fysisk vært til stede i Sogndal den siste tiden. Ifølge regionlensmann Arne Johannessen er Kripos nå tilbake med en etterforsker, skriver Bergens Tidende.

– Hjelpen fra Kripos vil dreie seg om å finne ut hva vi skal jobbe videre med, sier Johannessen.

Etter det avisen erfarer, vil Kripos bli i Sogndal i hvert fall til onsdag. Johannessen sier Kripos også vil gi råd knyttet til etterforskningen av den påstått falske forklaringen i saken.

En mann i 40-årene fra Indre Sogn er siktet for falsk forklaring etter at Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) ble funnet død i Sogndal.

Les også: Mann pågrepet for falsk forklaring etter dødsfall

Torsdag ble mannen varetektsfengslet i ti dager. Siktelsen omfatter også brudd på narkotikalovgivningen. Politiet ba om fire uker og anket mandag fengslingen til Gulating lagmannsrett.

Både politiet og mannens forsvarer poengterer at mannen i 40-årene ikke er siktet for å ha noe med Stegegjerdets forsvinning eller dødsfall å gjøre.

I den saken har han hele tiden hatt – og har fortsatt – status som vitne.

Politiet har hittil ikke sagt noe om dødsårsaken etter at 22-åringen ble funnet, men betegner saken fortsatt som et mistenkelig dødsfall.