Lokallag nekter å akseptere vraking av Carl I. Hagen

Det kan gå mot kampvotering mellom Carl I. Hagen og Camilla Wilhelmsen på Oslo Frps nominasjonsmøte mandag. Hagen er vraket som førstekandidat av nominasjonskomiteen for kommunevalget neste år, men flere lokallag har varslet at de vil stille benkeforslag på Hagen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

I begynnelsen av november ble det kjent at nominasjonskomiteen i Oslo Frp ikke ville ha Carl I. Hagen som listetopp ved neste års valg. Nå varsler flere lokallag kamp for veteranen.

Carl I. Hagen ble plassert på tredjeplass på Oslo Frps liste for kommunevalget 2015. Camilla Wilhelmsen er plassert som nummer én.

– Hagens tid er ute. Det er på tide å slippe til nye krefter, sa Christel Gundelach, bystyrerepresentant for Frp i forbindelse med nominasjonen.

Nå varsler fire lokallag i Oslo at de nekter å akseptere vrakingen av Frp-nestoren, skriver Dagbladet.

Les også: Carl I. Hagen vil slåss for førsteplassen i Oslo

– Jeg synes det er uverdig og trist. Det virker som om noen skal gi Hagen et siste stikk før han gir seg som politiker. De glemmer hvilken politisk kraft han er, sier Eddie Chr. Thomas i Gamle Oslo Frp.

Også partilagene i Alna, Bjerke og Grünerløkka har varslet at de vil utfordre nominasjonskomiteens forslag når nominasjonsmøtet finner sted mandag kveld.

Dermed vil Carl I. Hagens kandidatur bli fremmet som benkeforslag på møtet, og det kan gå mot kampvotering mellom ham og Wilhelmsen.

– Jeg synes det er veldig hyggelig med støtteerklæringene, sier Carl I. Hagen til avisen.