69-åring varetektsfengslet for drapsforsøk på politimann

Your browser doesn't support HTML5 video.

Haglemann pågrepet etter dramatisk natt
Mannen som skjøt og skadet en politimann onsdag kveld, er i Sør-Gudbrandsdal tingrett varetektsfengslet i fire uker.

69-åringen er siktet for forsøk på forsettlig drap etter at han ved 20.30-tiden onsdag skjøt en politimann i ryggen med hagle. Politimannen hadde skuddsikker vest, og ble ikke alvorlig såret av skuddet. Torsdag ble han behandlet ved Ullevål sykehus.

– Det var en dramatisk situasjon. Heldigvis ble ikke vår kollega livstruende skadd. Vi er fornøyd med at pågripelsen skjedde uten at flere skudd ble løsnet, sier politistasjonssjef Bjørn E. Bergundhaugen i Lillehammer til NTB.

Den 69 år gamle mannen er nå innlagt på psykiatrisk sykehus.

Med hagle i døra

Onsdag kveld fikk politiet melding fra et legekontor på Vinstra, der 69-åringen blant annet skal ha forsøkt å slå legen sin. Da politiet kom fram til legekontoret, var mannen borte.

Da to politimenn så forsøkte å kontakte ham hjemme, kom han ut med en hagle og skjøt to skudd etter dem. Det ene skuddet traff en politimann i ryggen.

– De to rekker ikke annet enn å prøve å komme seg vekk. I det de løper fra stedet, blir det avfyrt to skudd, og det ene treffer ham lavt i ryggen. De kommer seg i sikkerhet og får bistand fra sin kollega, som får varslet om hendelsen, sier politistasjonssjef Bjørn E. Bergundhaugen i Lillehammer til NTB.

Pågrepet

Natt til torsdag omringet politiet 69-åringens bolig. Beredskapsstyrken forsøkte å få kontakt med ham via telefon og ropert, uten å få svar. Til slutt slo de inn døren, og pågrep mannen klokka 4.45. En kvinne som var leieboer i underetasjen i boligen, ble evakuert.

Folk i området ble oppfordret til å holde seg inne og låse døren mens 69-åringen fortsatt var på frifot.

Fratatt jaktvåpen

Politiet har tidligere vurdert at mannens helsesituasjon tilsier at han ikke burde ha våpen, og har tatt jaktvåpen fra ham.

– Det var ingen forventning om at han skulle ha et våpen, men det er klart det går an å ha uregistrerte våpen eller å skaffe seg våpen som ikke registreres, forklarer Bergundhaugen.