Britisk radiokjendis slapp fengsel for sedelighetssak

Radioveteranen Dave Lee Travis sa til reporterne utenfor rettsbygningen i London at han var veldig skuffet over dommen, men likevel lettet over at han fikk bevist at han ikke er en overgriper. Foto: Neil Hall / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

En domstol har bestemt at den tidligere BBC-programlederen Dave Lee Travis skal slippe å sone for å ha klemt en 21-åring på brystene for 19 år siden.

Travis ble kjent skyldig tirsdag. Torsdag avgjorde dommeren i Southwark tingrett i London at radioveteranen får betinget fengselsstraff og dermed slipper å sone.

69-åringen sa til reporterne utenfor rettsbygningen at han er veldig skuffet over dommen, men lettet over at han fikk bevist at han ikke er en overgriper.

Kvinnen som ble utsatt for handlingen mens hun sto og røkte i BBC-bygget i 1995 vitnet selv i retten.

Travis ble i samme rettssak frikjent for to andre forhold, og i februar ble han frikjent for tolv tilfeller av uønskede seksuelle handlinger mot kvinner i årene 1976 til 2008.

Dave Lee Travis var på 1970- og 80-tallet en av rikskringkastingen BBCs mest populære platepratere. Den tidligere radiokjendisen ble pågrepet og tiltalt for sedelighetsforbrytelsene som ledd i etterforskningen av overgrepene avdøde Jimmy Savile er beskyldt for.