EU-kommisjonen mulig terrormål i Belgia

TERRORMÅL: Jihadister som har kjempet i Syria og Irak, har hatt planer om å drepe tilfeldige mennesker ved hovedkvarteret til EU-kommisjonen i Brussel, melder nederlandsk fjernsyn. Her et bilde av EU-kommisjonens nye leder Jean-Claude Juncker. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

EU-kommisjonens hovedkvarter i Brussel kan ha vært ett av flere mulige terrormål som tidligere Syria-krigere har sett seg ut, ifølge nederlandsk TV.

Den nederlandske rikskringkastingen NOS melder at det er minst to personer fra Haag blant personene som belgisk politi har pågrepet fordi de mistenkes for terrorplanlegging.

– De planla et angrep. Ett av dem var mot bygningen til EU-kommisjonen, opplyser NOS, som kun refererer til ikke navngitte kilder.

– Det skulle ikke rettes mot særskilte EU-kommissærer. Det skulle være mer som angrepet mot Det jødiske museum. Målet var å drepe så mange mennesker som mulig, ifølge kanalen. Fire personer ble skutt og drept i angrepet mot museet. En tidligere Syria-kriger er pågrepet og siktet for drapene.

Les også: – Franskmann tilstår drapene i Brussel i filmopptak

Den belgiske avisen L'Echo meldte lørdag at belgisk politi har forhindret flere terrorangrep de siste månedene – angrep som skal ha vært planlagt av tidligere krigere i Den islamske staten (IS). Flere personer skal være pågrepet, men belgisk politi vil ikke kommentere opplysningene.

Opptil 400 belgiere antas å ha reist til Syria for å kjempe med grupper som bekjenner seg til en ytterliggående islamistisk ideologi. Ifølge L'Echo har 90 av dem kommet hjem igjen.