KrFU til kamp mot homoloven med en stemmes overvekt

Landsmøtet i KrFU vedtok lørdag å gå inn for å reversere den kjønnsnøytrale ekteskapsloven. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix. Les mer Lukk

Med minst mulig margin vedtok landsmøtet i KrFU lørdag å gå inn for å reversere den kjønnsnøytrale ekteskapsloven.

Bare halvparten av de stemmeberettigede stemte for landsmøteforslaget om å jobbe for at den kjønnsnøytrale ekteskapsloven blir opphevet.

Men siden én av 90 stemte blankt, sanket forslaget akkurat nok støtte til å bli vedtatt, ifølge Dagen.

Et motforslag om å legge bort kampen mot ekteskapsloven fikk 44 stemmer på landsmøtet, som avholdes på Sola utenfor Stavanger denne helga.

Les også: KrFU opnar for homofilt ekteskap

KrFU-leder Emil André Erstad erkjenner at han ikke har lyktes i å få med seg partiet på å droppe motstanden mot ekteskapsloven, men mener likevel at debatten og vedtaket lørdag bærer bud om at takhøyden i ungdomspartiet er økt.

– Når en av to KrFU-ere vil gå bort fra en politikk for å reverse ekteskapsloven, så betyr det at det nå er helt greit å være med i KrFU og samtidig mene at homofile skal få gifte seg, sier Erstad til NTB.

Til grunn for vedtaket ligger det en fundamental oppfatning i KrFU om at ekteskapet skal være forbeholdt en kvinne og en mann, og at barns oppvekst best ivaretas av en far og en mor.

Erstad understreker at prosessen med å endre programpunktet ikke er over, og at den vil fortsette fram til neste landsmøte, hvor saken etter alt å dømme kommer opp igjen.