Høyre gjør kraftig byks på augustmåling

GOD PERIODE FOR ERNA SOLBERG: Høyre går fram på meningsmålinger. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix. Les mer Lukk

Høyre fosser fram til en oppslutning på 30,9 prosent på en fersk meningsmåling for august, mens Ap faller kraftig og Frp befester en posisjon langt under valgresultatet i fjor høst.

Høyre går fram 2,4 prosentpoeng mens Ap faller hele 2,7 prosentpoeng til 32,8 prosent på Ipsos MMIs måling for Dagbladet.

Frp får bare 11,0 prosent, en nedgang på 1,1 prosentpoeng fra julimålingen, og et resultat som er nesten en tredel svakere enn det partiet endte opp med ved stortingsvalget i fjor høst.

Dermed bekrefter Høyre inntrykket av framgang på andre målinger.

Les: Høyre mest fram på måling

For samarbeidspartiene KrF og Venstre er det framgang på denne målingen, 0,3 prosentpoeng til 4,5 prosent for KrF og 0,7 til 5,4 for Venstre.

SV har slitt voldsomt på målingene de siste månedene, og selv med et solid hopp på 0,7 prosentpoeng ligger Audun Lysbakkens parti fortsatt under sperregrensen med 3,8 prosents oppslutning. Senterpartiet faller 1 prosentpoeng og ender på 4,5 prosent.

Miljøpartiet De Grønne går fram 0,1 til 4,2 prosent, Rødt står støtt på 1,4, mens andre går fram 0,6 til 1,5.

Mandatfordelingen dersom målingen hadde vært valg, gir 71 til Ap, SV, Sp og Rødt, mot 91 til H, Frp, KrF og V. MDG får hele sju mandater.