Ny meningsmåling i Skottland:

Flere ønsker skotsk løsrivelse fra Storbritannia

FOR OG IMOT SELVSTENDIGHET: Alex Salmond (t.v.) og Alistair Darling (t.h.)under TV-debatten som ble holdt i Glasgow. Ordstyrer Bernard Ponsonby i midten. Foto: REUTERS/Peter Devlin/STV/NTB scanpix. Les mer Lukk

Den skotske uavhengighetsforkjemperen Alex Salmond gikk fram 4 prosentpoeng på meningsmåling før stor TV-debatt i går kveld. Men den vant han ikke.

En meningsmåling som ble offentliggjort av fjernsynskanalen STV tirsdag, viste at andelen som sier de vil stemme for løsrivelse, har økt med 4 prosentpoeng. Men fortsatt har nei-siden en solid ledelse med 54 prosents oppslutning sammenlignet med ja-sidens 40 prosent.

Dermed steg spenningen før en stor debatt for og imot løsrivelse på STV tirsdag kveld.

Les også: Salmond: En avstemning om Skottlands fremtid

Nei-siden vant debatten

Etter debatten hadde bare 37 prosent hadde inntrykk av at Salmond vant debatten tirsdag, ifølge en meningsmåling utført for avisa The Guardian. 47 mener det var motparten Alistair Darling, lederen av kampanjen «Bedre sammen», som gikk av med seieren.

Salmond fikk gjentatte ganger spørsmål om hvordan han mener Skottland skal klare seg økonomisk som uavhengig stat.

– Jeg vil bruke Storbritannias styrke til å gjøre Skottland sterkere, sa Darling, som er tidligere britisk finansminister for partiet Labour.

– Ingen er bedre til å styre

Salmond oppfordret på sin side skottene til å gripe den historiske muligheten de har når folkeavstemningen holdes 18. september.

– Ingen kan styre Skottland bedre enn dem som bor og jobber her, sa lederen for det skotske nasjonalistpartiet SNP.

Les også: Norske forfattere støtter uavhengig Skottland

Se TV-debatten om skotsk uavhengighet hos STV