Mann siktet for to år gammelt drap i Oslo

En person ble skutt og drept ved Shell-stasjonen på Ensjø i 2012. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Les mer Lukk

I august 2012 ble en 31 år gammel mann skutt og drept på en bensinstasjon på Ensjø i Oslo. Politiet har pågrepet en mann for drapet som de mener er leiemorder.

Mannen er siktet for drap eller medvirkning til drap og fremstilles for fengsling torsdag, melder VG.

– Han vil samtykke til fengsling, opplyser mannens forsvarer Cathrine Pryser Grøndahl.

Ifølge avisa kom den drapssiktede portugiseren til Norge i mai 2011.

Drapet skjedde om kvelden 13. august 2012 på en Shell-stasjon på Ensjø.

Les også: Ensjø-drapet: - Oppgjør i det kriminelle miljøet

– Bestillingsdrap

Den drepte 31-åringen tilhørte det pakistanske gjengmiljøet i hovedstaden. Mannen ble fraktet til sykehus av en politipatrulje som kom raskt på stedet, men livet sto ikke til å redde.

ABC Nyheter får opplyst at politiets hovedteori er at mannen skal ha blitt leid inn av norske kriminelle til å utføre attentatet. Også Dagbladet omtaler denne teorien.

Politiet i Norge har samarbeidet med utenlandsk politi blant annet i Portugal og Nederland i jakten på manne. Han skal ha blitt pågrepet i Nederland.

Ifølge VG er portugiseren ikke tidligere straffedømt.

Les også: Mann drept i gjengoppgjør i Oslo

Sjekket ut av saken

I tiden før drapet på Ensjø hadde det vært en rekke alvorlige skyteepisoder på åpen gate i hovedstaden, hvor personer fra det kriminelle miljøet har vært involvert.

Politiet pågrep først tre personer, men ble senere sjekket ut av saken. En av mennene ble pågrepet mens han satt i Bastøy fengsel utenfor Horten i Vestfold.

– Politiet har gjennomført en omfattende etterforskning siden forholdet skjedde, og ser pågripelsen som et stort gjennombrudd i saken, sier politiadvokat Tina Bjarkø Helleland i en pressemelding.