Kaos på Oslo Lufthavn etter strømbrudd

Strømproblemer førte søndag til store problemer for de reisende på Gardermoen. Det var problemer bl.a. med bagasjehåndtering og høyttaleranlegget. Foto: Lars Solbakken / NTB scanpix Les mer Lukk

Lynnedslag på Romerike har ført til strømbrudd ved Oslo lufthavn søndag. Problemer med bagasjeanlegget fører til forsinkelser.

Det har vært flere korte strømbrudd på lufthavnen, og ett lengre i løpet av dagen. Rundt klokken 13 førte dette til problemer for bagasjebåndene.

– Systemet måtte startes på nytt. Vi har fått opp igjen det aller meste nå, men vi har ikke fått bekreftet at bagasjeanlegget er oppe og går igjen, sier vakthavende direktør ved Oslo Lufthavn, Ole Jørgen Holt Hanssen, til NTB like etter klokken 18.

– Utfordringen er at det er mange som er ute og reiser, og vi får ikke kjørt bagasjen gjennom anlegget og ut til flyene.

Det fører til forsinkelser for flyselskapene søndag, som trolig vil vare utover kvelden, sier Holt Hanssen.

Høyttaleranlegget falt også ut på et tidspunkt, men i likhet med andre systemer, ble det problemet løst etter kort tid, sier han.

Klokken 17 opplyste Hafslund til NRK at antall strømløse kunder på Romerike var redusert til 3.844 etter å ha vært over 5.000 i antall tidligere på dagen

Les også: Heftige tordenbyger i hele Sør-Norge