Israel varsler 12-timers pause i angrepene på Gaza

USAs utenriksminister John Kerry og Israels statsminister Benjamin Netanyahu da de møttes onsdag i Tel Aviv. Foto: Reuters - NTB scanpix. Les mer Lukk

Israel varsler 12 timer med opphold i angrepene mot Gazastripen fra lørdag morgen.

Statsminister Benjamin Netanyahu har orientert USAs utenriksminister John Kerry om at Israel starter våpenhvilen klokken sju lokal tid lørdag morgen.

Det er det franske nyhetsbyrået AFP og den israelske avisen Haaretz som fredag kveld skriver at Netanyahu nå godtar 12 timer pause i angrepene.

USAs utenriksminister John Kerry sa tidligere fredag, under en pressekonferanse i Egypt fredag, sammen med FNs generalsekretær Ban Ki-moon og Kairos utenriksminister Sameh Shukri, at det er skjedd seriøse framskritt i arbeidet med en våpenhvile, men det gjenstår mer.

Ville ha sju dagers pause

De har jobbet for en sju dagers pause i krigshandlingene, men det har også vært tema at en kan starte som en forlengbar tolvtimers pause, som Israel nå har godtatt.

Kerry sa også at han er sikker på at Israels statsminister Benjamin Netanyahu er dedikert i arbeidet med å finne en løsning for en våpenhvile for Gaza.

Israelske redaksjoner meldte rett før pressekonferansen i Kairo at sikkerhetsrådet til den israelske regjeringen enstemmig har avvist et framlagt våpenhvileforslag.

Les også: Israel har avvist våpenhvileforslag

Taust fra Hamas

Hamas-lederen Khaled Meshaal i Qatar har ennå ikke gitt sitt svar.

John Kerry reiser til Paris lørdag og fortetter arbeidene med å forsøke å få på plass en pause i krigshandlingene på Gazastripen. Her møtes ledere fra Storbritannia, Tyskland, Italia, EU, Tyrkia og Qatar.

Les også: WHO ber om humanitær korridor på Gazastripen