Dødstallene stiger i Afghanistan etter flom

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dødsflom rammet Afghanistan hardt
Redningsarbeidere i Afghanistan arbeider under høytrykk med å få ut mat og medisiner til tusenvis av familier som er rammet av den voldsomme flommen nord i landet.

Søndag var 80 personer bekreftet omkommet, men tallet er ventet å stige. Over 200 er savnet etter at voldsomme regnskyll etterfulgt av flom rammet et avsidesliggende distrikt i Baghlan-provinsen fredag.

Det er særlig fire landsbyer i Gozargah-e Noor i Baghlan som er rammet. Minst 2.000 familier har mistet alt de eier og har.

– Folk har ingenting å overleve på, de har ikke engang vann, uttalte polititalsmann Jawed Basharat lørdag kveld.

Hæren er satt inn for å hjelpe de flomrammede, som har måttet flykte opp på fjelltopper i området. Imidlertid er både veier og bruer er ødelagt, noe som gjør det vanskelig å få hjelpen fram.

I forrige måned omkom om lag 300 personer mens tusenvis ble hjemløse etter at tungt regn utløste et jordskred i en annen region nord i Afghanistan.

De to naturkatastrofene retter søkelyset mot tilstanden i Afghanistans mange fattige og underutviklede regioner i foran den andre runden i landets presidentvalg, som finner sted 14. juni.