Minnestund før Boston maraton

Det er strenge sikkerhetstiltak i forbindelse med årets utgave av Boston maraton, ett år etter at tre mennesker ble drept i et terrorangrep. (Foto: Greg M. Cooper, USA Today Sports / Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Før start i den 118. utgaven av Boston maraton ble det mandag avholdt ett minutts stillhet til minne om ofrene for terrorangrepet mot fjorårets løp.

I forstaden Hopkinton ble de tre døde og 264 skadde minnet. Hele 36.000 løpere starter i verdens eldste bymaraton i år. Det er det nest høyeste deltakerantallet noensinne.

Det er blant annet fordi det er gjort plass til de 5600 som ikke fikk fullføre fjorårets løp etter at to bomber detonerte rett ved målstreken i Boylston Street.

Sikkerhetstiltakene er skjerpet, men fjorårets tragiske hendelser har ikke skremt bort deltakere.

– Det er litt nervøsitet. Jeg var ikke bekymret før jeg så alle politifolkene og hundene deres på toget. Da ble jeg litt nervøs, sa friidrettstreneren Robert Hollis til Reuters.

Han var blant de tusener av påmeldte som møtte opp i en park i sentrum av Boston for å kjøres i buss til startstreken i Hopkinton 42 kilometer vest for byen.

Også under baseballklubben Boston Red Sox' hjemmekamp mot Baltimore Orioles ble ofrene for terrorangrepet minnet. Det skjedde både under kveldskampen søndag og formiddagskampen mandag.