Lik funnet i sjøen utenfor Florø

Søndag ettermiddag ble det funnet et lik flytende i sjøen like utenfor øya Oddane sør for Florø i Sogn og Fjordane. Politiet jobber nå med å få finne ut hvem vedkommende er.

Ifølge Sogn og Fjordane politidistrikt bærer liket preg av å ha ligget i sjøen en stund. Den omkomne skal obduseres ved Gades Institutt i Bergen.

Politiet gikk ikke ut med opplysningene om funnet før mandag morgen. Det var turgåere i området som meldte fra om hva de hadde sett i sjøen.

– Politiet har vært på stedet og sikret det som skal sikres, og vi er nå i ferd med å starte en etterforskning for å finne ut hvem dette kan være, sier politistasjonssjef Robert Veseth i Flora til NRK. Politiet skal ikke ha mistanke om noe kriminelt.

Politiet jobber blant annet med en oversikt over hvem som er savnet i området de siste årene.

Ifølge Fædrelandsvennen er det aktuelt å sjekke likfunnet opp mot både en savnet fisker fra båten Carina som gikk ned mellom Farsund og Lyngdal i Vest-Agder 12. februar, samt en 24 år gammel mann fra Lyngdal som falt i sjøen ved Lindesnes fyr samme dag.

Dykkere skal for øvrig etter planen tirsdag ta seg ned til vraket av Carina og hente opp den andre fiskeren som ligger inne i båten.