Hellner har ikke trent siden stafetten

Marcus Hellner gikk ankeretappen da Sverige tok OL-gull på stafetten i Sotsji. (Foto: Maja Suslin / NTB scanpix) Les mer Lukk

Den svenske langrennsløperen Marcus Hellner har vært isolert fra de øvrige OL-utøverne, men søndagens femmil skal ikke være i fare.

I likhet med Charlotte Kalla har Hellner bodd på et hotell utenfor OL-landsbyen i et par netter. Han har vært plaget av en tett nese.

– Han har ikke fått trent noe siden stafetten, men skal ha en gjennomkjøring i dag. Jeg er overbevist om at han vil gå femmila søndag, sa landslagssjef Rikard Grip.

Hellner gikk den avgjørende etappen på herrestafetten i langrenn under lekene i Sotsji søndag. Sverige vant da foran Russland og Frankrike. Norge ble nummer fire.

Tviler på formen

Svenske Charlotte Kalla har så langt tatt to sølv og ett stafettgull i OL. Det har imidlertid kostet og hun tviler på sin egen form foran lørdagens avsluttende tremil i fri teknikk.

Charlotte Kalla har både vært fysisk og mentalt sliten og har de siste nettene bodd på et hotell i utenfor selve OL-landsbyen.

– Årsaken er todelt. Hun trengte både litt ro og at hun har kjent seg litt tett i nesen, sa Grip til det svenske nyhetsbyrået TT torsdag kveld.

– Ingen fare

Han tror likevel at Kalla går kvinnenes tremil.

– Hun har derimot fått trent de to siste dagene og det er ingen fare for lørdagens tremil, sa Grip.

Med seg på tremila får Kalla, Emma Wikén, Sara Lindborg og Anna Haag.