Kvinne innrømmer å ha tatt livet av 71-åring

En kvinne er siktet for å ha drept John Gerhard Steen (71) i Langesund i Telemark tirsdag. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix Les mer Lukk

Kvinnen som er siktet for drapet på John Gerhard Steen (71) i Langesund i Telemark, erkjenner å ha begått handlingen, men nekter straffskyld, opplyser politiet.

Den 43 år gamle kvinnen samtykket i Nedre Telemark tingrett torsdag til fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll.

– Kvinnen er nå til behandling ved psykiatrisk sykehus, sier forsvareren hennes, advokat Bjørn Nærum til NRK.

Steen døde trolig av forblødning fra stikkskader, ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten. Politiet har funnet en kniv på åstedet for drapet, og denne undersøkes nå for å finne ut om den ble brukt for å drepe mannen, opplyser Telemark politidistrikt.

Etterforskningen viser at 43-åringen hadde hatt kontakt med Steen samme dag som han ble funnet drept i en kommunal omsorgsbolig i Langesund tirsdag, blant annet på telefon.

Avdøde hadde fire ganger tidligere anmeldt den drapssiktede kvinnen for vold. Politiet henla tre av de fire sakene fordi det var tvil om den siktede 43-åringen var tilregnelig på handlingstidspunktene.

71-åringen hadde bedt om at den siktede kvinnen ble ilagt forbud mot å besøke ham. Politiet kan foreløpig ikke kommentere hvorfor besøksforbudet ikke ble iverksatt eller om det var rus involvert i tirsdagens hendelse. Åtte vitner er avhørt i saken, og vitneavhørene vil fortsette de neste dagene, opplyser politiet.