Brorskapet fordømmer Egypt-bombe

Ødeleggelsene var store etter at en bilbombe eksploderte utenfor en politistasjon i byen Mansoura i Dakahlyia, julaften morgen. Foto: Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Det muslimske brorskap i Egypt fordømmer tirsdagens bombeangrep mot en politistasjon, der tolv mennesker ble drept og over hundre såret.

– Brorskapet fordømmer på sterkest mulig måte angrepet mot politihovedkvarteret i Mansoura, heter det i en kunngjøring.

– Det muslimske brorskap ser på denne handlingen som et direkte angrep mot det egyptiske folks enhet og krever øyeblikkelig gransking slik at de ansvarlige bak denne forbrytelsen blir stilt til ansvar, heter det videre.

Bilbombe

Ifølge egyptiske sikkerhetskilder var det en bilbombe som eksploderte i byen Mansorua i Dakahlyia-regionen øst for Kairo i morgentimene tirsdag.

Mange av de drepte var politifolk og deler av bygningen ble lagt i grus i den kraftige eksplosjonen.

Blant de mange sårede var også politisjefen i området, general Sami al-Meihi.

– Terrorister

Bare timer etter bombeangrepet stemplet Egypts fungerende statsminister Hazem el-Beblawi, som ble innsatt av de militære etter kuppet i juli, Brorskapet som «terrorister».

Beblawi går imidlertid ikke så langt som til å anklage Brorskapet for å stå bak Dakahlyia-bomben.

Kuppmakerne besluttet i september å tvangsoppløse Brorskapet og ledelsen er pågrepet og fengslet, sammen med landets folkevalgte president Mohamed Mursi.

Truet med angrep

Eksplosjonen i Mansoura skjedde en dag etter at den Sinai-baserte gruppen Ansar Beit al-Maqdis truet egyptiske soldater med angrep dersom de ikke forlater hæren.

Gruppen er beskyldt for å ha stått bak flere angrep på sikkerhetsstyrkene i Egypt siden kuppet mot Mursi. (©NTB)