Bistandsadvokat frykter ikke nye Øygard-vitner

Rune Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen (t.v.) vil føre flere vitner i overgrepssaken mot den tidligere ordføreren. I bakgrunnen på bildet står statsadvokat Thorbjørn Klundseter og jentas bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal. (Foto: NTB scanpix) Les mer Lukk

Rune Øygards forsvarer varsler at hun vil kalle inn flere jenter fra omgangskretsen til 17-åringen som den tidligere ordføreren skal ha forgrepet seg på. Jentas bistandsadvokat sier hun ikke er nervøs for deres forklaringer.

Jentene – to av dem fra jentas klasse – kan ifølge forsvarer Mette Yvonne Larsen ha hørt ting som ikke stemmer overens med det som har kommet fram i ankesaken i Eidsivating lagmannsrett.

– De skal si noe om hvilken oppfatning de har av ting som har skjedd rundt fornærmede. Jeg har ikke lyst til å si så mye mer nå, sier forsvareren.

– Hvis man har snakket usant ett sted, handler det om troverdighet. Men troverdighet er ikke vårt fokus, det er faktum, fortsetter hun.

Les også: – Jenta ville redde sitt eget skinn

Med de nye vitnene, nærmer det totale tallet i saken seg 60. Jentas bistandsadvokat, Nina Braathen Hjortdal, er ikke redd for hva de nye vitnene kan tilføre saken.

– De får komme hit til retten, og så får vi se hvordan de kan belyse fornærmedes forklaring. Men jeg er ikke så veldig nervøs, sier Hjortdal til NTB.