To menn pågrepet etter knivdrap i Oslo

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kvinne død etter knivstikking i Oslo
To menn er pågrepet etter at en kvinne og en mann ble knivstukket i en leilighet i Oslo natt til tirsdag. Kvinnen er død, og mannen kjørt alvorlig skadd til sykehus.

Knivstikkingen skjedde i en leilighet i Fredensborgveien. Politiet fikk først melding om det som ble antatt å være et innbrudd.

– Vi fikk melding klokka 1.20. Da vi kom til stedet, viste det seg at to personer var knivstukket i en leilighet. En person ble bekreftet død på stedet, og en annen person er meget alvorlig skadd og sendt til Ullevål sykehus, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

To pågrepet

Vaktleder Ole Petter Jakobsen ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt opplyser til NTB at den drepte er en kvinne, mens personen som ble kjørt alvorlig skadd til Ullevål sykehus er en mann.

– Jeg har fått vite at mannens tilstand er stabil, sier Jakobsen i 5-tiden natt til tirsdag.

To menn ble raskt pågrepet i nærområdet. Politiet jobbet hele natt til tirsdag med å innhente flere opplysninger i jakten på flere mulige gjerningspersoner.

Leter etter flere

Også Oslo-politiets innsatsleder Kristoffer Bang sier det kan være snakk om flere gjerningsmenn, uten at politiet foreløpig har konkrete navn å gå etter.

– Det har vært flere vitner til hendelsen, og noen har beskrevet tre personer i hettegenser som løp i motsatt retning av de to som nå er pågrepet. Vi søker etter disse i fluktruten, sier Bang til VG.

En mann som gikk forbi gården like før politiet kom til stedet, sier til Dagbladet at han så tre personer som oppførte seg mistenkelig.

– Tre menn hoppet over et gjerde og løp inn i bakgården. De var iført hettegensere, sier mannen.

Oslo politidistrikt har nå iverksatt en omfattende etterforskning etter drapet og politiaksjonen i natt. Det er voldsavsnittet som har ansvaret for etterforskningen. Det vil bli avholdt en pressekonferanse senere i dag.

Ifølge operasjonsleder Finn Belle har ikke knivstikkingen noen tilknytning til volden i sigøynermiljøet.