Lange køer på E6 ut fra Oslo

Lange køer på E6 ut fra Oslo
Trafikken står tidvis nesten stille på E6 fra Minnesundbrua og i Hamar-området onsdag formiddag. Trafikken vil sannsynligvis tette seg til fram til trafikktoppen klokken 14.

– Trafikken rundt Hamar skyldes i stor grad at datatreffet The Gathering i Vikingskipet starter i dag, sier trafikkoperatør Luis Barra ved Vegtrafikksentralen til NTB. Han forteller at trafikken på riksvei 4 fra Oslo mot Gjøvik begynner å bli tett, og at E16 mot også Hønefoss fylles.

Trafikkoperatøren har oversikt over hva som skjer på veiene, og han oppfordrer bilistene til å være tålmodig i påsketrafikken.

– På overvåkingen i dag har jeg blant annet sett en bilist som rygget et lengre stykke på E6. Det skaper farlige situasjoner, og du utsetter både deg selv og andre for fare, sier Barra. For dem uten tålmod, finnes det andre ruter.

– Alternative veier er å ta av mot Kløfta og kjøre mot Skarnes eller Kongsvinger hvis man skal mot Trysil og Østerdalen, sier Barra. Som alternativ til E18, E16 og riksvei 7 fra Oslo mot Hallingdal anbefaler Vegvesenet å kjøre fylkesvei 283, riksvei 35 og fylkesvei 280 via Drammen, Hokksund og Vikersund, skriver Aftenposten.