Lenge før Dreamlineren får fly igjen

Det vil ta lang tid før Dreamlineren får fly igjen. Norwegian er blant flyselskapene som har bestilt flyet, men som trolig må vente mye lenger enn avtalt før de blir levert. Foto: AP / NTB scanpix. Les mer Lukk

Det skal gjennomføres mange og grundige tester før Boeings Dreamliner-fly kommer på vingene igjen, sier sjefen for USAs luftfartsadministrasjon (FAA), Michael Huerta.

Selv om FAA godtar Boeings plan for å fikse flyets brannfarlige batterier, vil alle de nødvendige prøvene ta lang tid, sa Huerta i en høring i Kongressen onsdag.

Høringen fant sted etter at Boeing opplyste at de første testflygningene kunne finne sted neste uke, men Huerta syntes å antyde at prosessen vil ta mye lengre tid, med omfattende testing, analyser og ombygging av flyene.

Les også: Dreamlineren blir stående på bakken til mai

Alle de 50 Boeing 787 Dreamlinernes som hittil er levert, ble satt på bakken i januar som følge av at litium-ion-batteriene gikk varme. I et av flyene tok batteriet fyr, og i et annet var det røykutvikling.

Norwegian er blant flyselskapene som har bestilt flyet, men som trolig må vente mye lenger enn avtalt før de blir levert.