– Profetens Ummah-leder får politibeskyttelse

Den radikale islamisten Ubaydullah Hussain under en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden i protest mot videoen "Innocence of Muslims". Arkivfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix Les mer Lukk

Ubaydullah Hussain, som leder den islamistiske gruppen Profetens Ummah, har fått politibeskyttelse etter en familiekonflikt, skriver Dagbladet.

Ifølge Dagbladet har politiet iverksatt flere tiltak rundt 27 år gamle Hussain. Etter det avisen har fått opplyst, har en familiekonflikt ført til at det er iverksatt tiltak for å trygge sikkerheten hans.

Hussains forsvarer ønsker ikke å si noe.

– Dette kan jeg ikke kommentere, sier advokat John Christian Elden.

Det kan heller ikke politiet.

– Vi kan ikke kommentere tiltak knyttet til spesifikke personers sikkerhet, sier pressesjef Unni Grøndahl i Oslo politidistrikt.

Les også: – Ubaydullah Hussain kan ta kofferten og reise

Men på generelt og prinsipielt grunnlag sier Grøndahl at politiet aldri vil eller kan skille mellom mennesker når det dreier seg om trusselsituasjoner.

Hussein er blant annet kjent for å ha uttrykt støtte til terroristene som slo til mot Statoil-anlegget i Algerie. Han leder den ytterliggående islamistiske gruppen Profetens Ummah og har lenge vært av interesse for Politiets sikkerhetstjeneste og Oslo politidistrikt.

Hussain får ifølge TV 2 utbetalt 19.000 kroner hver måned fra Nav og i flere taler skal han ha uttrykt motstand mot å betale skatt til den norske stat. I fjor ble han arrestert for trusler mot to journalister og mot Det Mosaiske Trossamfund. Han er fortsatt siktet for truslene, og ifølge Dagbladet etterforskes han nå av Politiets sikkerhetstjeneste også for andre mulige lovbrudd.

Les også: Bor på hemmelig adresse - ber om hjelp fra politiet