Ulovlig med ulik pris for dame- og herreklipp

SAMME PRIS: Ifølge likestillingsombud Sunniva Ørstavik skal ikke kvinner betale mer for klippen om den tar like lang tid som en herreklipp. Foto: Colourbox.com Les mer Lukk

Likestillingsombudet mener det er i strid med loven at frisører opererer med ulike priser for dame- og herreklipp. Bransjen er enig.

Ombudet får mange henvendelser fra personer som reagerer på at frisører har ulik pris for menn og kvinner, skriver Adresseavisen.

Ifølge likestillingsombud Sunniva Ørstavik skal ikke kvinner betale mer for klippen om den tar like lang tid som en herreklipp.

– Likestillingsloven forbyr forskjellsbehandling av kvinner og menn. Vi har tidligere konkludert med at ulik pris til kvinner og menn er brudd på loven. Prisen må være knyttet til tidsbruk og frisyrens kompleksitet, ikke kundens kjønn, sier hun.

Olav Eikemo, direktør i Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB), er enig.

– For å unngå forvirring, er det etter vårt syn bedre å benevne alle behandlinger med «klipp», og så differensiere ut fra vanskelighetsgrad og tidsforbruk, uavhengig av om kunden er mann eller kvinne, sier Eikemo.

Les også: - Frisører kan forebygge kreft

Forbundet har gått ut med en anbefaling på sine hjemmesider om at betegnelsen dame- og herreklipp ikke lenger skal brukes.

I Danmark har likestillingsrådet bestemt at prisene skal være like for menn og kvinner. Der har imidlertid frisørene reagert motsatt. De rasler med saksene og vil gå rettens vei for å få avgjørelsen omgjort.