Savnede gutter funnet i god behold på Stord

De to unge mennene som fredag kveld ble sittende fast på Knattbakken på Stord, er funnet i god behold i et skur ved ei hytte på fjellet lørdag morgen.

Det var to frivillige kjentmenn med stor fjellerfaring som tok seg fram til de to – en gutt på 17 år og en mann på 20 år – på ski, opplyser operasjonsleder Reidar Gaupås i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

– De har tatt seg inn i hytta, fyrt opp peisen og gitt dem varme klær og soveposer. De er i god behold, forteller Gaupås.

Redningsmannskaper fikk kontakt med de to lokale mennene via mobiltelefon like før midnatt, men stormen vanskeliggjorde arbeidet med å finne dem. Politiet beskrev været som «helt ekstremt med veldig kraftig vind og snø».

– Når været tillater det og lyset hjelper oss, vil en fjellredningsgruppe fra Røde Kors i Hordaland hente dem ned, sier operasjonslederen.

Hundepatruljer og frivillige og mannskaper med snøskutere deltok i søket. Det dårlige været gjør det uaktuelt å sette inn helikopter.

De to guttene ble kjørt fra Fjellstova på Knatten ved 11-tiden fredag. De skulle gå til topps for å grille, går det fram av politiloggen. Senere skulle de hentes der turen startet, men på vei tilbake rotet de seg bort.